Upptäck slussen med grannar

Vi vill att ni ska se hela vårt fina Bohuslän, det finns så många guldkorn här! Här har vi samlat en del av våra smultronställen. Ni bokar och planerar de här aktiviteterna själva, men undrar ni något så hjälper vi gärna till att svara på frågor eller komma med fler tips! 

Något ni inte får missa är att promenera från ert rum till Café Tillsammans i Slussen, det helveganska caféet bjuder på hembakat, surdegsbröd från Herr Bröd & massor av väl utvalda förfriskningar. 

.

I Slussen och nära Pensionatet

Precis vid pensionatet ligger en trevlig badplats med bryggor, solplatser och hopptorn.

För den som vill ut på havet hyr ni en tvåmanna kanot och/eller två havskajaker hos oss. Lägg till detta i er rumsbokning eller maila. Vi lånar ut flytvästar. Tidigare vana krävs för längre turer!

Om du bor över här – glöm inte att lägga till vår vedeldade bastu i vattenlinjen till din bokning.  

Vill du ta en promenad, springa finns flera fina stråk. Receptionen tipsar gärna om trevliga turer i närheten. Antingen upp mot Höggeröd eller ut på Brunnefjäll och udden som sticker ut från Slussen.

På ön, inom en timme från Pensionatet 

Många utflyktsmål ligger mindre än en timme från Slussen.
På vägen mot Svanesund ligger Stillingsön, en badortsmiljö  från förra sekelet med vackert underhållna sommarhus, alla målade i vitt och ockra.

Öns västsida är ett turiststråk med flera sevärda samhällen. Hälleviksstrand är ett fint stopp liksom Mollösund, ett välbevarat fiskeläge, Käringön och Gullholmen typiska, pittoreska bohuslänska miljöer. Färja går från Tuvesvik.

Missa inte heller ett besök på Tavlebord, mitt på ön, lanthandeln med lokala produkter och Honungsgårdens biodling och café. Fortsätt turen sen till ön Lyr på sydsidan där härliga Bryggvingen bjuder på både bra lunch och fantastisk utsikt.

.

Utanför Orust, spännande tips i närheten 

 Båtluffa i Bohuslän, finns turer från t ex Ljungskile!
På grannön Tjörn får du inte missa: Pilane gravfält med en årlig skulpturutställning i jätteformat och Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn, en världsattraktion. Stanna till i Bleket och handla gott surdegsbröd och ät en lövtunn, finfin pizza hos Lottas Bak & Form
På vägen till eller från Orust är Sundsby Säteri ett stopp med god fika och en fin milö.
Åker du norrut är Bohusläns Museum alltid sevärt. På vägen dit är Stallgården vid Rotviksbro ett utmärkt lunchstopp. Har du lite tid i Uddevalla kan du fynda i Pingstkyrkans second hand.
Grip ögonblicket och gör upplevelsen på Slussen större!

Slussens Pensionat
Slussen 415
47393 Henån

M: info@slussenspenionat.se
T: +46 304 37525 

Öppettider:
Nu har vi säsongsstängt
Från 11 juni öppet fre, lörd kl 18-20 (bar från kl 14)
Från till midsommar öppet varje dag kl 18-20 (bar från kl 14)

Nu är hotellet öppet för Lägenhet/stuga med självhushåll: Boka här