Restaurangen – En Maxad smakupplevelse

 

Köksmästare David Lundqvist som vunnit Årets Kock 2018, svensk mästare i professionell matlagning, sätter den lokala råvaran i fokus för rena och spännande smaker – enkelhet med hög finess. Tillsammans med restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg välkomnar de er till en maxad smakupplevelsen. Maten matchas med goda drycker, gärna spännande viner. Vi serverar bara ekologiska viner och en hel del nördiga naturviner. 

I år har vi inte öppet a la carte-restaurang för gäster som inte har paket med undantag för 11 och 18 juni. Däremot är bar med god snackmeny öppen från kl 14, bord till detta går inte att boka – det droppar du bara in på och njuter.  Orust-ostron, ostbricka, krispiga grönsaker eller kanske ett glas nötter och en god dryck kanske kan fresta? Placering sker efter tillgänglighet och bar med snacksmeny stänger kl 17. 

Boka online:

⇒  paket

inkluderar trerätters middag, frukost, övernattning och konsertupplevelse

  • Kolla när vi har öppet och spana in eventprogrammet
  • Välj datum, rum och antal gäster
  • Välj en tid i restaurangen – du har ditt bord tills vi stänger
  • Paketbokningen betalas online, kan avbokas fram till tre dagar före ankomst
  • Vi placerar er i tur och ordning efter datum ni bokade
⇒  Boka bord 11 juni, 18 juni 

i år har vi inte öppet a la carte-restaurang för gäster som inte har paket med undantag för 11 och 18 juni. Då kan du boka ett bord från klockan 18 kan du boka ett bord i restaurangen skicka ett mail till  info@slussenspensionat.se, och ange:

  • Datum och antal gäster
  • En tid mellan kl 18 och 20:30, du har ditt bord i två timmar
  • Ditt telefonnummer

.

Svensk mästare i professionell matlagning

Vår kökschef David Lundqvists gastronomiska bana började på Slussens Pensionat. Som tonåring arbetade han sin första sommar i disken för att några år senare avsluta som köksmästare. Sedan jobbade David vidare i krogsveriges toppskikt och år 2018 vann han Årets kock, svensk mästare i matlagning. Nu är han tillbaka på Slussens Pensionat – cirkeln är sluten och vi är glada att jobba i ett team med denna stjärna! 

Kanske har du sett David laga mat i Nyhetsmorgon eller så har du hört talas om begreppet “Håll käften-mat”? Eller så har du inte det men kan hålla med om att visst är det så – vad tyst man blir när något är grymt gott!

Lokalproducerad mat med mycket kärlek 

Så eko som möjligt.
Så nära ifrån som det går.
Så gott som vi bara kan.

Efter många års strävan kan vi konstatera att de tre principerna har skapat en uppskattad restaurang där våra gäster kan känna sig nöjda, inte bara med det som serveras från scenen, utan även det på tallriken. Vi är säkra på att vi har nått långt i vår ambition: En hållbar gastronomi.

Kockarna hos oss jobbar med råvarans smaker för att lyfta den maximalt. De jobbar brett. Bohuslän till Asien, gärna med inslag av syrat och fermenterat.  

.

En grön vinlista för vinnördar 

Vill du dricka goda viner och noga utvalda drycker har du kommit rätt. Restaurangchef och sommelier Julian Sohlberg är en mästare på att skapa både bredd och spets. Klart att du kan dricka klassiska alternativ som en ljuvlig riesling, men det finns också Pét-Nat från den skånska frukträddaren och  producenten Fruktstereo, oranget naturvin och äpplemust från Norra Bohuslän. Här får du gärna dryckesrekommendationer och har du ett särskilt stort intresse – fråga efter Julians specialar-vinlista. 

Frågor om bokning

 

Boka paket via telefon?
Nej, alla bokningar görs online, här betalar ni också er paketbokning.
Bordsbokning via telefon?

Ring och kolla läget! Om det inte finns tider online är det i princip alltid fullt, vi har stängt eller är bokade för event. Men ibland får vi en sen avbokning, du är alltid välkommen att ringa in och kolla.

Bara titta in?

Ja men kom tidigt! Kvällarna blir lätt fullbokade.  Men kommer ni tidigt innan a la cart öppnar har vi en riktigt  göttig barmeny med goa viner och snacksit snacks. Vi serverar allt från Orust-ostron & bubbel till läsk & chips, från kl 14

OBS!

När vi har konsert på bygget stänger restaurangen tidigare för gäster som inte bokat en musikupplevelse.

Slussens Pensionat
Slussen 415
47393 Henån

M: info@slussenspenionat.se
T: +46 304 37525 

Öppettider:
Nu har vi säsongsstängt
Från 11 juni öppet fre, lörd kl 18-20 (bar från kl 14)
Från till midsommar öppet varje dag kl 18-20 (bar från kl 14)

Nu är hotellet öppet för Lägenhet/stuga med självhushåll: Boka här